Приблизно місяць тому я подумав, чому це я все розповідаю про віддалені місця, в яких побував, а рідному місту не приділяю жодної уваги? І вирішив ознайомити читачів мого блогу (як друзів з інших міст, так і тих, хто потрапляє на мій блог з пошукових систем), із харківськими парками, деякими з яких я дуже часто гуляв у дитинстві, а в деяких часто буваю і зараз. В Харкові парків чимало, вони гарні та фотогенічні. Принаймні, я так думав, вирішуючи розпочати із парку "Юність", що знаходиться майже на кордоні районів міста Холодна Гора та Залютино, за дві трамвайні зупинки Полтавським Шляхом від станції метро "Холодна Гора".
Я не був в цьому парку з 2001 року, а до того - ще багато років. Протве в дитинстві я бував там по декілька раз на тиждень: я любив покататися на дитячих картингах чи каруселі, половити жуків-плавунців та пуголовок у струмочку біля ставка, полазити на паротязі та в дитячій фортеці... Це - один з парків мого дитинства, і він назавжди залишиться таким само зеленим, квітучим та охайним, яким був тоді. І був, принаймні, до 2001 року, коли я із радістю дивився, як робітники Південної Залізниці презентували реставрований та заново пофарбований паротяг... Але я не хочу пам'ятати його таким, яким він є зараз. Я не хочу пам'ятати про те, що уряд Юлії Тимошенко, прийшовши до влади 2005 року, заборонив Укрзалізниці "позапланові затрати", через що паротяг в парку залишився без допомоги залізничників. Я не хочу пам'ятати і бачити жодні концерти, що влаштовує керівництво міста на чолі з мером Добкіним, витрачаючи на закордонних співаків та фейверки десятки тисяч доларів в той час, коли парк "Юність" перебуває у такому стані... Коли пан Добкін із бокалом шампанського в руках на черговому святі розказує, як він піклується про місто і, б'ючи себе в груди, декламує "Нам здєсь жить!", - так і хочеться, щоб він пожив у цьому парку... Хоча б пару тижнів...
Один з міських інтернет-порталів стверджує, що "парк Юность был заложен в 70-е годы, находится на Залютино и является одним из самых молодых и живописных парков нашего города." Людина, яка не була в парку, цьому може й повірити... Але дивіться самі. Колись казали "дякуємо товарищеві Сталіну за наше щасливе дитинство". Зараз час подякувати панам Добкіну і Кернесу, а також пані Юлії за те, що... їх не було при владі у нашому дитинстві...
Здалеку парк "Юність" ще виглядає пристойно...
Але варто підійти ближче - і ласкаво просимо до постапокаліпсису!
Дивно, що паротяг ще не відвезли на металобрухт... Але це, мабуть, було б навіть краще...
На цій лавочці ще можна якось всістися...
а на цій - вже неможна
а на цій теж можна, але не має жодного бажання
В цьому ставочку пуголовок вже не половиш...
Джерело води ще працює, і люди до нього ходять...
Єине, що ззовні досі нормально зберіглося - то дитяча фортеця. Але не варто мати багатої уяви, аби здогадатися, що всередині...
Знаходиться парк "Юність" по вулиці Полтавський шлях, майже безпосередньо між Холодною Горою та Залютино (на мапі позначено червоною цяткою). Але наврядчи хтось захоче на таке дивитись :(
Здесь предполагается писать о всяких событиях, которые вас неприятно поразили, обо всем, что вас раздражает по жизни и вообще о всяких негативных аспектах нашей суровой действительности. В общем, пишите здесь обо всем, что вам не нравится! P.S. Если описывается событие, очень желательно указывать город, где оно произошло.